Translate

torsdag 6. mars 2014

Blåbær muffins


Hmm...føler jeg bare snakker om blåbær. MEN! Blåbær er en viktig kilde til antioksidanter som vi trenger masse av for å holde oss friske og styrke imunforsvaret. Det aller beste er å plukke de selv i naturen. Visst ikke du har mulighet til det går det også an å kjøpe i fryse disken eller ferske på butikken. Jeg pleier å kjøpe i frysedisken fordi det er billig og da har jeg alltid tilgjengelig. Fryste varer holder også godt på vitaminer og antioksidanter, så det er helt trygt å bruke! 




I dag var det blåbær muffins jeg hadde tenkt å tipse om. Ungene elsker å hjelpe til å lage muffins og visst de får varme blåbær muffins og melk til kvelds blir de super happy! Det er forskjell på hverdagsmuffins og bursdagsmuffins. Oppskriften under er en standard oppskrift, som mer enn gjerne går ann å endre på. Når jeg først baker, så pleier jeg å bruke de gode ingrediensene som meieri smør, helmelk/fløte, vaniljesukker. Men jeg bruker ofte grovt mel og tilsetter gjerne havregryn og ekstra mye bær for å få de litt sunnere. Så er det bare viktig å huske på mengeden man spiser. 


Oppskrift:

   2 egg
   2 dl sukker
   125g smør
   1 dl melk
   4 dl hvetemel
   1½ ts bakepulver
   1ts malt kardemomme
   200g blåbær




FØR:


    ETTER:


 Veildening:

1. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis.
2. Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen.
3. Bland det tørre og ha det i til slutt.
4. Tilsett blåbærene, skal du ha noe til pynt må du holde av litt.

5. Fordel røren i muffinsformer og stek dem på 190 grader C, i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
Blåbærene legges bare oppå røren i formene, så synker de pent på plass av seg selv. Her har vi tatt noen med og noen uten. Muffinsene kan pyntes på forskjellige måter. Ett lett dryss med melis over og mynte blader og ferske blåbær rundt er en måte. 



Ungene sine


Mamma sine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar